A FLAT INTERIOR IN NAOUSA

Art-Deco

 

Στην ολοκληρωμένη διαμόρφωση του τοίχου, εγκιβωτίζεται το τζάκι το οποίο πλαισιώνεται συμμετρικά με αυτόφωτες βιτρίνες έκθεσης. Ο μεγάλος καναπές-γωνία, οριοθετεί τον καθιστικό χώρο. Σε νακρέ το χαλί, εναρμονίζεται με το σύνολο. Στην οροφή τοποθετήθηκαν Formelle με εσωτερικό φωτισμό που ενσωματώνονται στην ψευδοροφή της Knauf. Χειροποίητο χαλί tuffed του οίκου Guy Laroche με στοιχεία μετάλλου και Swarowski ολοκληρώνουν το σύνολο. Όλα τα έπιπλα στο χώρο είναι της εταιρείας επίπλων του Χρήστου Μίχου, ενώ τα χαλιά και οι κουρτίνες από την εταιρεία Ritsi Home Collection-Τσανακτσίδης.

Ένα ιδιόκτητο διαμέρισμα, διαμορφώθηκε σε ένα χώρο φιλόξενο, ζεστό και αισθητικά άρτιο χάρη στη μελέτη του interior designer Δημήτρη Κατράνα, της εταιρείας Art-Deco, η οποία δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της Βέροιας.
Για την πραγμάτωση της μελέτης επιστρατεύθηκαν οι καλύτεροι τεχνίτες της περιοχής.
Σε όλες τις οροφές του διαμερίσματος κατασκευάστηκαν ψευδοροφές της Knauf, με κρυφό φωτισμό. Στην κουρτίνα έγινε εσοχή spots για τον κρυφό φωτισμό της.

Αυστηρός όγκος και λιτό σχέδιο για το μεγάλο τραπέζι, συμπληρώνεται από τις καρέκλες με τους δερμάτινους ιμάντες στην πλάτη. Το διακοσμητικό μοτίβο ένθεσης στον μπουφέ επαναλαμβάνεται και στο τραπεζάκι του σαλονιού. Στον τοίχο πάνω από τον μπουφέ μια ταπετσαρία της Sipra, Ιταλίας, σε καφέ-μπεζ αποχρώσεις, αναδεικνύει και ενοποιεί την αισθητική εικόνα. Στο πάτωμα ένα ολόμαλλο χαλί tufted Guy Laroche, όλα από την εταιρεία Ritsi Home Collection-Τσανακτσίδης. Μια απόλυτα συμμετρική κατασκευή φιλοξενεί αυτόφωτες βιτρίνες έκθεσης που πλαισιώνονται από την ειδική κατασκευή γκαρνταρόμπας της εταιρείας επίπλων Χρήστου Μίχου. Το κόκκινο χρώμα των διακοσμητικών «φωτίζει» και δίνει την δική του πινελιά καλαισθησίας.
Στην οροφή του σαλονιού τοποθετήθηκαν Formelli με αυτόνομο εσωτερικό φωτισμό.
Στην τραπεζαρία όμως γίνεται η υπέρβαση: Την οροφή φιλοτεχνεί ο ζωγράφος Κελεμπεκίδης με μια απομίμηση ουρανού. Περιφερειακά τοποθετήθηκαν γύψινα της εταιρείας Κελεσίδη.
Σε ορισμένες τοιχοποιίες τοποθετήθηκαν panel με ταπετσαρίες Sipra Ιταλίας σε καφέ και μπεζ αποχρώσεις.
Ο τοίχος του τζακιού χρειάστηκε ιδιαίτερη μελέτη.
Μια κατασκευή όπου κυριαρχεί η απόλυτη συμμετρία δημιουργεί οχτώ πανομοιότυπες εσοχές-βιτρίνες για κρύσταλλα.
Ψευδοροφές και κρυφοί φωτισμοί υπάρχουν επίσης στο WC και στην κρεβατοκάμαρα.
Ως γενική εντύπωση αυτό που αποκομίζει ο επισκέπτης είναι ένας συνειρμός καθαρών χρωμάτων πλαισιωμένος από σύγχρονες φόρμες και γεωμετρικές συμμετρίες, που αναδεικνύουν τη διακοσμητική πρόταση.
Σην κρεβατοκάμαρα το ειδικά κατασκευασμένο πάνελ του τοίχου φιλοξενεί τον κρυφό φωτισμό του χώρου. Το ενοποιημένο ντυτό κεφαλάρι είναι μια ζεστή νότα και στέκεται ανάμεσα στο λευκό και στο μαύρο που κυριαρχεί. Η κουρτίνα από λευκή οργαντίνα διακοσμείται σε όλη την επιφάνειά της με κορδόνι. Το ριντό είναι από μαύρη οργαντίνα με λευκό floral motivo από κορδόνι. Τα χειροποίητα ασπρόμαυρα Flex πατάκια ολοκληρώνουν το σύνολο. Στην κουζίνα ρόμαν από μαύρη Fill-coupe οργαντίνα με φωτεινά χρώματα λουλούδια και ριντό δίχτυ σε πορτοκαλί απόχρωση. Όλα τα υφάσματα είναι από το Ritsi Home Collection -Τσανακτσίδης.

Η προσεγμένη επιλογή επίπλων από την εταιρεία Χρήστου Μίχου, χαρίζει στο χώρο το χαρακτήρα και την ιδιαιτερότητα μιας ξεχωριστής μοντέρνας κατοικίας.
Η σωστή κατάταξη-παράθεση των λειτουργικών μονάδων, καταγράφει το σύγχρονο δείγμα γραφής του διακοσμητή Δημήτρη Κατράνα, εξασφαλίζοντας παράλληλα, την άνετη διαβίωση των ιδιοκτητών

Written by

Comments are closed.